top of page

Sat, 25 Sept

|

Kvibergs stadsodling

Stadsodlingssafari® 2021 - Göteborg 400 år!

Välkommen på årets Stadsodlingssafari® Upptäck Göteborgs stadsodlingsrörelse! Träffa odlarna, hör deras historier och få chansen att lära dig om stadsodlingens stora möjligheter. I samverkan med Higab AB erbjuder vi årets safari till ett kraftigt rabatterat pris.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Stadsodlingssafari® 2021 - Göteborg 400 år!
Stadsodlingssafari® 2021 - Göteborg 400 år!

Time & Location

25 Sept 2021, 12:00 – 16:00

Kvibergs stadsodling, Lilla Regementsvägen 33, 415 27 Göteborg, Sweden

About the event

Välkommen på Stadsodlingssafari® för att fira Göteborgs 400 års jubileum. 

Utforska Göteborgs stadsodlingsrörelse! Träffa odlarna, hör deras historier och få chansen att lära dig om stadsodlingens stora möjligheter och hur de kan bidra ill en mer hållbar stad. Följ med och upptäck det ätbara Göteborg! 

I samverkan med Higab AB erbjuder vi årets safari till ett kraftigt rabatterat pris. 

-----

UPPTÄCK ODLINGSRÖRELSEN!

Lär känna historien bakom nya odlingsföreningar och tillsammansodlingar där man odlar mat och gemenskap och möt de nya stadsbönderna som skapat kommersiella odlingsföretag och transformerat oanvända gräsmattor och asfaltsytor till grönskande grönsaksodlingar. Vi besöker en mängd olika typer av stadsodlingar och ni får chansen att möta odlarna själva, höra om deras drivkrafter och utmaningar och kanske rentav känna och smaka på stadsodlade grönsaker eller köpa med dig något hem.

ÅRETS BESÖK:

Safarin gör nedslag på tre olika stadsodlingar som alla tillkommit i nära samarbete med fastighetsägaren Higab. Möt stans kanske minsta tillsammansodling där en f.d. parkeringsplats omvandlats till en grönskande oas vid Musikens hus. Vi besöker den kommersiella odlingen Slaktarens trädgård på tidigare asfaltsöken i Gamlestan - där Göteborgare kan mötas och själva skörda sina egna grönsaker och snittblommor. På safarin gör vi ett besök på Kvibergs stadsodling - där en en tidigare oanvänd gräsmatta i Kviberg blivit en frodig odlingsplats med både odlingslotter och kollektivodling sida vid sida. Hur historien om hur odlingarna kom till och utvecklats över tid, möt odlarna och hör deras historier. Ni kommer även bli guidade av arkitekterna bakom odlingsplatserna - och får höra hur platserna utvecklats i samverkan med bl.a. byggnadsantikvarier för att smälta in i den kulturhistoriska miljön. 


Safarin startar vid Kvibergs spårvagnshållplats. 

TID:


Safarin kommer äga rum under två dagar - lördagen den 25 september samt söndagen den 26 september kl.12-16. 
Du väljer själv vilken dag du vill delta. 

Vi möts upp 11:45 på Kviberg och går gemensamt till Kvibergs odling där vi besöker både Kvibergs odlingsförening och Stalltäppans odlingskollektiv, därefter tar vi oss runt kollektivt och besöker Slaktarens trädgård (Slakthuset, Gamlestan) och slutligen Musikens växthus (Majorna) där vi avslutar dagen runt kl.16. Mer detaljerat schema skickas via email till de som bokat biljett.


PRIS:


Eventet sponsras av fastighetsägaren Higab och du som besökare betalar endast mindre anmälningsavgift.

Anmälningsavgift: 125kr 


(Ordinarie pris 750kr)

SISTA ANMÄLNINGSDAG

Boka din plats senast fredag den 24 september kl.18, för att garanterat få mail med schema för hela eventet.

Begränsat antal platser, så först till kvarn att anmäla sig.Vi följer FhM’s rekommendationer och kommer hålla goda avstånd. Du ansvarar själv för att ta med giltig biljett för spårvagn/buss. Det går även fint att cykla och vi kommer skicka ut vägbeskrivning. 

Safarin kommer hållas på svenska eller engelska beroende på deltagarnas önskemål.

Hoppas vi ses!

Tickets

 • Lördag 25/9 - Safari-biljett

  Biljett för lördagens safari den 25/9. I samverkan med Higab AB erbjuder vi årets safari till ett kraftigt rabatterat pris. Biljettkostnaden sponsras och du betalar endast en mindre anmälningsavgift på 125kr (ord pris 690-750kr).

  SEK 125.00
  Tax: MOMS included
  Sale ended
 • Söndag 26/9 - Safari-biljett

  Biljett för söndagens safari den 26/9. I samverkan med Higab AB erbjuder vi årets safari till ett kraftigt rabatterat pris. Biljettkostnaden sponsras och du betalar endast en mindre anmälningsavgift på 125kr (ord pris 690-750kr).

  SEK 125.00
  Tax: MOMS included
  Sale ended

Total

SEK 0.00

Share this event

bottom of page